Alan matematik sınavına hazırlanan arkadaşlar genellikle dershaneye gitmektedir. Bu dershaneler ilk dönem GY-GK ve Eğitim Bilimleri ile başlamaktadır. Tarih-Vatandaşlık gibi dersler öğrencilerin tüm vakitlerini almaktadır. Alan dersleri ise nerdeyse ikinci dönem başlamaktadır. Bu yüzden KPSS sınavında aldığımız puanların %50 sine getiren ÖABT Matematik testine yeteri kadar vakit kalmamaktadır.
Bizim yapmamız gereken ÖABT kurslarının başlamasını beklemeden kendimizin harekete geçmesidir. Kendi gözlemlerim LYS matematik sınavı alt yapısı kuvvetli olan arkadaşların ÖABT sınavında da başarılı olduğu yönündedir.
O zaman ilk dönem GY-GK ve Eğitim Bilimleri çalışırken bunların yanına bir adet LYS kitabı da eklememizdir. Alan sınavlarında LYS formatında çok fazla soru bulunmaktadır. Eğer sınav öncesi yani birinci dönem LYS eksiklerimizi giderirsek, (Limit-Türev-İntegral-Matris-Determinant-Olasıklık-Fonksiyonlar-trigonometri) öabt için iyi bir ön hazırlık yapmış oluruz.
LYS çalışmak bize test teknikleri de kazandırmaktadır. Unutmayın sınavın birinci zorluğu 4 yıllık üniversite konuları değildir. Sınavın zorluğu 50 üst düzey soruyu 75 dakikada çözmeye çalışmaktır.
ÖSYM kaç soruyu bildiğimizi ölçmüyor, ölçtüğü şey bize verilen sürede kaç soruyu yapabildiğimizdir.
Sonuç: ÖABT Matematik sınavına hazırlanırken yapılan hatalar – 02 için LYS konularını bitirmemek ve test tekniklerini geliştirmemek şeklinde sıralayabiliriz. Alan sınavı bize puanların yüzde ellisini getirmektedir. O yüzden en çok çalışmayı alan sınavı için yapmalıyız. Birinci dönemi alan sınavı çalışmadan geçirmek büyük hatadır.