Arkadaşlar ÖABT Matematik Lise ve ilköğretim matematik sınavlarında deneme çözmenin önemi büyüktür.
Ancak sınava doğru yapacağımız denemelerde dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var.
- Mutlaka son 3 yılın çıkmış ÖABT sorularını çıktı alıp hem çözüp hem de incelememiz gerekiyor. ÖSYM nasıl sorular soruyor, ÖSYM hangi konulara ağırlık veriyor. ÖSYM ÖABT sınavında zorluk seviyesi nedir. Bunları iyi analiz edip ÖSYM tarzını ve konu dağılımını öğrenmek gerekiyor. Burda edindiğiniz bilgileri bir yere not edebilirsiniz.
- Böylece satın aldığınız denemelerin ÖSYM tarzına ne kadar uygun olduğunu kendiniz kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Denemeler içindeki bazı soruların ÖSYM nin sormayacağı sorular olduğunu tespit edebilirsiniz.
- Neden deneme çözeriz, bunu iyi anlamak gerekiyor. Deneme çözmemizdeki amaç 1) Süre kontrolün sağlamak 2) Konu eksiklerimizi tespit etmek 3) Bilmediğimiz bazı soru tiplerini öğrenmek
- Evet arkadaşlar deneme çözmemizin yukarıdaki 3 amacını iyi özümsemek gerekiyor. Denemeleri çözdükten sonra kendimize şu soruları sormamız gerekiyor. Süreyi yetiştirebiliyormuyum, süreyi nasıl daha verimli kullanabilirim. Konu eksiklerim neler bu eksikler ÖSYM tarafından soruluyor mu? Denemeler sayesinde öğrendiğim yeni soru tiplerini unutmadan aklımda tutabiliyor muyum?
- Görüldüğü gibi denemeleri bilinçli çözmek gerekiyor. ÖSYM ile bire bir uyumlu olmadıklarının farkında olmak gerekiyor. Amacımız süre kontrolü, konu eksiği tespiti ve yeni bazı soru tiplerini öğrenemek.
- Peki bu süreçte kaç ÖABT matematik denemesi çömek gerekiyor. Arkadaşlar benim tavsiyem minimum 30 deneme tabi bu sayıyı 50 denemeye çıkarmak çok daha iyi olur.
- Son olarak yukarıda bahsettiğim gibi ÖSYM sorularını iyi etüt ederseniz bazı denemelerde bazı soruların gereksiz olduğunu görürsünüz. Bu kısım neden önemli zor ve stresli bir süreçte iki üç sorunun moralinizi bozmasına izin vermeyin. O soruları geçin şöyle bir çözününe bakın. sınavda çıkabilecek konu ve soru tiplerinden eksiğinizi giderin. Çünkü deneme çözme amaçlarımızdan biri eksiklerimizi görmek ve daha sonra gidermek.
https://www.instagram.com/matematikacademy/
Matematik academy ÖABT